Monique is al meer dan 30 jaar het vaste gezicht, Manuela is 2,5 jaar geleden de afdeling Personeelszaken komen versterken. Inmiddels zijn de rollen goed verdeeld. Manuela houdt zich vooral bezig met de zakelijke kant, zoals de loonadministratie en wet- en regelgeving. Monique blinkt uit in de sociale aspecten van het werk en verzorgt daarnaast de bedrijfskleding, de begeleiding van zieke werknemers en is vertrouwenspersoon. Beide dames laten hun betrokkenheid ook zien door enthousiast deel te nemen in de personeelsvereniging.

Oprechte aandacht

Naast alle gezellige uitjes, wordt ook bij bijzondere gelegenheden aan onze mensen gedacht. Bij geboorte een kaartje, bij verhuizing een bos bloemen en bij ziekte een fruitmand. Luttele voorbeelden uit een scala aan aardigheidjes. Maar nog meer waard dan borrels, feestjes en cadeautjes, is de oprechte aandacht. Op ons kantoor in Hooge Zwaluwe, direct naast de ingang, nodigt een altijd goed gevulde pot met snoep uit om even binnen te lopen. Hier mag je je hart luchten en wordt er naar je geluisterd. Hier is er oprechte aandacht voor onze medewerkers, die naast medewerker ook gewoon mens zijn.

Coaching

Deze oprechte aandacht blijkt ook uit de mogelijkheid voor onze mensen om de training bij Egel&co te volgen bij Jürgen en Maria van Gorkum. Nadat Monique zelf aan deze training had deelgenomen, kreeg zij direct het gevoel dat dit ook iets voor haar collega’s bij Zwaluwe kon zijn. Ongeveer de helft van onze mensen zijn hier inmiddels geweest met veel positieve reacties en mooie gedragsveranderingen. Monique: “Jürgen zorgt ervoor dat je naar je eigen gevoel gaat, dat werkt voor iedereen. Je leert jezelf beter kennen en krijgt inzicht hoe je op situaties reageert. Het is een cadeautje voor jezelf”.

Zakelijke kant

Net zo belangrijk is de zakelijke kant van de afdeling. Dat iedere vier weken het salaris netjes betaald wordt, dat er mogelijkheden zijn voor vervroegd pensioen of een vierdaagse werkweek en dat er verlof opgenomen kan worden bij geboorte of verlies. Manuela: “ik vind het fijn dat ik deze zaken voor mijn collega’s kan regelen, dat er duidelijkheid is en goede afspraken worden gemaakt”. Zaken die van onschatbare waarde zijn voor het geluk van onze mensen.

Geluk

En juist dit geluk is zo belangrijk. Want als je mensen gelukkig zijn, gaat het werk goed. Het is niet voor niet s dat oprichter Cor de Heijde, als hij een rondje langs de werken doet, vraagt hoe het met de mensen gaat, en niet met het werk. En dat het met onze mensen goed gaat, daar hebben de dames van de betrokken afdeling Personeelszaken een belangrijk aandeel in.