Groot Onderhoud Sint Lucasplein Roosendaal

Groot onderhoud aan 54 appartementen

Energielabel A

In de ketensamenwerking met Alwel zijn wij in juni 2023 begonnen met de renovatie aan het complex Sint Lucasplein in Roosendaal. Dit is een verouderd complex met 54 één- en twee persoons appartementen, waar niet eerder groot onderhoud is uitgevoerd. Het doel van dit project is de woningen te verduurzamen naar minimaal een energielabel A. De appartementen worden opgeknapt in bewoonde staat.

Werkzaamheden

De werkzaamheden die we uitvoeren is het na-isoleren van de gevel en dak en het vervangen van de bestaande houten kozijnen met enkelglas naar nieuwe kunststof kozijnen met dubbelglas. Daarnaast wordt bij iedere woning een mechanisch ventilatiesysteem geplaatst en wordt de elektrische installatie vernieuwd. Bij het gehele complex worden brandwerende maatregelen getroffen.

BKT’s en levensloopbestendig

In een groot deel van de appartementen worden toilet, badkamer en keuken gerenoveerd. In verband met de overlast richting de bewoners wordt hier niet meer traditioneel getegeld, maar dit wordt door middel van Keratop gedaan. Ook wordt het complex levensloopbestendig gemaakt door het toepassen van  deurautomaten, inpandig een nieuwe brancard lift en het realiseren van een scootmobiel berging.

In het kort

Status
Gerealiseerd
Plaats
Roosendaal
Opdrachtgever
Woningcorporatie Alwel
Expertises
Renovatie Zwaluwenergiek Bewonerscommunicatie

Foto's