Terug naar overzicht | 19 april 2024

Twee verbeteringsprojecten opgeleverd aan Alwel!

In de afgelopen periode hebben we twee mooie projecten opgeleverd aan onze opdrachtgever Alwel, als onderdeel van de meerjarige ketensamenwerking. Beide projecten hebben we onlangs gezamenlijk met elkaar geëvalueerd. Deze evaluatie is typerend voor de efficiëntie in de ketensamenwerking: vanuit Alwel waren er ‘slechts’ vier collega’s aanwezig, omdat zowel de projectopzichter als sociaal projectleider op beide projecten hebben bijgedragen. Vanuit Zwaluwe was de aanwezigheid des te groter, omdat onze rol in de projecten steeds uitgebreider wordt – van projectleider tot en met de bewonerscoach – op beide projecten.

Sint Lucasplein in Roosendaal

Het verouderde complex met 54 één- en tweepersoons appartementen is volledig gerenoveerd. Bij alle woningen zijn nieuwe kunststof kozijnen geplaatst met dubbelglas en na-geïsoleerd door het isoleren van de gevel en het dak. Gelijktijdig zijn er voorzieningen voor vleermuizen in de nieuwe dakrand geplaatst. De woningen zijn ook voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem en de elektrische installatie is vernieuwd. De meeste woningen hebben meteen een nieuwe badkamer en keuken gekregen, uitgevoerd in Keratop. De algemene ruimten zijn gemoderniseerd waardoor het complex én de woningen voldoen aan de nultrede-eis en er zijn brandwerende maatregelen getroffen. Er is een complete nieuwe liftinstallatie gemaakt, alle deuren zijn voorzien van automatische deudrangers, er is een nieuwe scootmobiel berging gemaakt en er zijn fietsenbergingen geplaatst op het achterterrein.  Nu de woningen beter geïsoleerd zijn, zijn er screens aangebracht zodat de huurders op zonnige zomerdagen de warmte buiten kunnen houden. Resultaat van de verduurzaming: energielabel A en meer comfort voor de huurders.

Grauwe Polder in Etten-Leur

In de wijk Grauwe Polder in Etten-Leur hebben we 69 HAT eengezinswoningen opgeknapt. De werkzaamheden zijn vergelijkbaar met die van het Sint Lucasplein, waarnaast de focus hier vooral lag op de uistraling van de voorgevels en portieken. Ook hier zijn waar nodig badkamer, keuken en toilet vervangen, ook in Keratop. Vanaf het begin van het project zijn de huurders betrokken. Een aantal enthousiaste huurders van verschillende woningtypes hebben samen met twee leden van de Huurders Belangen Vereniging Etten-Leur alle huurders uit de wijk vertegenwoordigd. Zij sloten regelmatig aan bij de meedenkgroep. Mede door de waardevolle adviezen van deze direct betrokkenen zijn we met een zeer prettige samenwerking tot een mooi resultaat gekomen.

Het vervolg project in deze wijk gaat binnenkort van start, 55 woningen in de Klaroenring.

Meer nieuws

07 juni 2024

Vanaf nu in de verkoop: 8 patiowoningen Rhobi Willibrordushof in Lage Zwaluwe!

Vanaf nu in de verkoop: 8 patiowoningen Rhobi Willibrordushof in Lage Zwaluwe!

04 juni 2024

Aankondiging nieuwe directie!

Aankondiging nieuwe directie!

29 april 2024

Ramen gezeemd klooster Sint Catharinadal

Ramen gezeemd klooster Sint Catharinadal