Terug naar overzicht | 16 mei 2023

Wethouder Tim Simons opent woonwijk Sterrenkijker in Made

Op 15 mei 2023 is de wijk Sterrenkijker in Made officieel geopend door Wethouder Tim Simons. De woningen zijn ongeveer een half jaar geleden opgeleverd en inmiddels met veel plezier bewoond. Het is een prachtige, groene wijk geworden waar ruimte is voor iedereen. Tijdens de officiele opening hebben Michiel Koert, algemeen directeur Zwaluwe bedrijven, Ellen van Beijsterveldt, directeur-bestuurder van Woonvizier en Tim Simons, Wethouder van de gemeente Drimmelen de aanwezigen toegesproken. Na onthulling van de geste was er onder het genot van een hapje en drankje ruimte voor gezelligheid.

Terug in de tijd

In 2018 heeft Zwaluwe de positie verworven en de eerste plannen gepresenteerd bij de gemeente. De plannen werden door toenmalig wethouder Jam Willem Stoop enthousiast ontvangen. Voortvarend is het samengestelde team van Zwaluwe Ontwikkeling, de gemeente Drimmelen, Welmers Burg Stedenbouw, Quadrant Architecten, ATAB civiele adviseurs en overige adviseurs aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor het bestemmingsplan, civiel ontwerp, inrichtingsplan en openbare ruimten. Met als resultaat dat de schop in juni 2021 de grond in is gegaan. Ruim een jaar later zijn de woningen opgeleverd en zo goed als alle woningen waren voor de Kerst van 2022 bewoond.

Elke levensfase

De Sterrenkijker biedt woonplezier aan bewoners in elke levensfase. Zo wonen er starters en kleine gezinnen in de appartementen en de rug-aan-rug woningen, gezinnen in de rij- en twee-onder-een-kap woningen en senioren in de patiowoningen. Van de 56 woningen zijn er 15 gebouwd voor Woonvizier. Ellen van Beijsterveldt vindt het mooi om te zien dat bewoners uit de wijk goed contact met elkaar hebben, samen schuttingen hebben geplaatst en een helpende hand uitsteken waar nodig.

Een sterrenkijker voor de Sterrenkijker

Voordat de woonwijk is gerealiseerd, was deze plek aan de westkant van Made landbouwgrond. De voormalige eigenaren van de landbouwgrond gebruikte de naam Sterrenkijker om deze plek aan te duiden. Omdat er weinig licht uit te omgeving kwam, was dit de perfecte plek om de sterren te bekijken. Wethouder Tim Simons heeft tijdens de officiele opening de geste onthult, waarmee de naam zichtbaar blijft in de wijk.

Meer nieuws

19 april 2024

Twee verbeteringsprojecten opgeleverd aan Alwel!

Twee verbeteringsprojecten opgeleverd aan Alwel!

10 april 2024

Bijeenkomst ‘Werk in uitvoering’ met ketenpartners Coen Hagedoorn Bouwgroep en Heijmans

Bijeenkomst ‘Werk in uitvoering’ met ketenpartners Coen Hagedoorn Bouwgroep en Heijmans

30 maart 2024

Fijne Paasdagen!

Fijne Paasdagen!