Terug naar overzicht | 29 februari 2024

Verduurzaming 285 woningen Dubbeldam in volle gang

In de wijk Dubbeldam in Dordrecht voeren we in opdracht van Trivire energiebesparende maatregelen uit aan 285 woningen verdeeld over 7 fases. De woningen van de 5e fase worden momenteel opgeleverd, de werkzaamheden van de 6e fase zijn net gestart. In juni 2022 zijn we gestart met de werkzaamheden.

Ketensamenwerking RGS

Het project wordt uitgevoerd in een vorm van ketensamenwerking met Trivire, namelijk Resultaat Gericht Samenwerken (RGS). Bij RGS is er minder sprake van de klassieke relatie tussen opdrachtgever en onderhoudsbedrijf, maar wordt er langdurig samengewerkt met een gedeelde visie. Dit met als doel om kosten te verlagen, kwaliteit te optimaliseren en het proces zo efficiënt  mogelijk te laten verlopen.

Werkzaamheden

Om de woningen klaar te maken voor de toekomst worden er veel werkzaamheden uitgevoerd. Het dak, de voordeur en de voegen worden vervangen, de kruipruimte en spouwmuren geïsoleerd, er komt een zuinigere cv-ketel en een ventilatiebox en de meterkast wordt vernieuwd. Daar waar nog geen zonnepanelen op het dak liggen, wordt de meterkast erop voorbereid.

Verbeterde uitstraling

De werkzaamheden zorgen voor meer wooncomfort en een lagere energierekening, maar ook de uitstraling verbetert. In de modelwoning is goed te zien wat de huurders kunnen verwachten. Hier zijn verschillende staaltjes aanwezig van de mogelijke kleuren voordeur. De huurder kiest zelf welke kleur zij willen. Als badkamer, toilet en keuken ervoor in aanmerking kwamen, zijn deze ook vervangen. Uiteraard alleen als de huurder dit zelf ook zag zitten.

Tevreden huurders

Ondanks dat de werkzaamheden ingrijpend zijn en in bewoonde staat worden uitgevoerd, vinden de bewoners het meer dan waard en zijn ze erg blij met het resultaat.

Meer nieuws

10 april 2024

Bijeenkomst ‘Werk in uitvoering’ met ketenpartners Coen Hagedoorn Bouwgroep en Heijmans

Bijeenkomst ‘Werk in uitvoering’ met ketenpartners Coen Hagedoorn Bouwgroep en Heijmans

30 maart 2024

Fijne Paasdagen!

Fijne Paasdagen!

27 maart 2024

Bewust Veilig dag 2024

Bewust Veilig dag 2024