Terug naar overzicht | 24 mei 2023

Start bouw Oranjebuurt Hendrik-Ido-Ambacht gezamenlijk gevierd!

Op dinsdag 23 mei hebben we samen met onze opdrachtgever Rhiant, de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en andere betrokkenen bij het project de start van de bouw gevierd. Marlene Korevaar, directeur-bestuurder van Rhiant en Wethouder Ralph Lafleur van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht hebben de eerste paal geslagen voor de appartementen die gebouwd worden in de Oranjebuurt. Een mooi moment om de start van de bouw met elkaar te vieren!

Extra sociale huurwoningen in Hendrik-Ido-Ambacht

De Oranjebuurt is de naam van het project aan de Margrietstraat, Marijkestraat en Willem de Zwijgerstraat in de wijk Oostendam in Hendrik-Ido-Ambacht. In januari 2022 zijn we door Rhiant gevraagd als bouwteampartner voor dit project, waarna we zijn gesatart met de uitwerking ervan. In september 2022 is gestart met het slopen van de eerste woningen. In totaal zijn er 83 woningen uit de jaren ’50 gesloopt, die plaats maken voor 40 eengezinswoningen, 59 appartementen en 17 levensloopbestendige woningen. Er worden dus 33 extra sociale huurwoningen gebouwd ten opzichte van wat het was. Een mooie boost voor het woningtekort, dat ook in Hendrik-Ido-Ambacht speelt.

Wethouder Ralph Lafleur vertelt “Wat mooi is aan dit project is de samenwerking. De samenwerking tussen de gemeente en Rhiant, maar ook de samenwerking tussen (oud)bewoners en omwonenden van het project. Rhiant heeft altijd in goed overleg met alle betrokkenen gehandeld en daartoe acties ondernomen. Daarbij zijn we als gemeente blij dat duurzaamheid en klimaatadaptieve oplossingen zo’n grote rol spelen in dit project. En dat Rhiant de keuze heeft gemaakt om niet alleen woningen terug te bouwen, maar 33 extra sociale huurwoningen toe te voegen in Hendrik-Ido-Ambacht”.

We denken ook aan het milieu en de natuur

Marlene Korevaar, directeur-bestuurder van Rhiant vertelt: “De Oranjebuurt is een mooi project met voor ons nieuwe en innovatieve oplossingen die de woningen niet alleen maar klaar maken voor de toekomst, maar waar we ook denken aan milieu en de natuur. Iets waar ik heel trots op ben.  De woningen leveren een mooie bijdrage aan de opgaven waar we als woningcorporatie voor staan: voldoende betaalbare woningen beschikbaar hebben voor onze doelgroep”.

Aan het milieu en de natuur is zeker gedacht. Er is een ecologisch plan opgesteld waarbij de woningen ruim voor de sloop onklaar zijn gemaakt voor bijvoorbeeld broedende huismussen. Daarnaast zijn er voorzieningen getroffen voor migratie van de dieren uit de wijk en straks in de nieuwbouw worden er verschillende voorzieningen getroffen zoals bijvoorbeeld nestgelegenheid in de gebouwen te verwerken.

Oplevering eerste woningen in 2024

De verwachting is dat de eerste woningen in 2024 opgeleverd kunnen worden. Dit zijn de 59 appartementen en de 17 levensloopbestendige woningen. De 40 eengezinswoningen zijn naar alle waarschijnlijkheid in 2025 klaar.

© Ton de Bruin Fotografie

Meer nieuws

29 april 2024

Ramen gezeemd klooster Sint Catharinadal

Ramen gezeemd klooster Sint Catharinadal

19 april 2024

Twee verbeteringsprojecten opgeleverd aan Alwel!

Twee verbeteringsprojecten opgeleverd aan Alwel!

10 april 2024

Bijeenkomst ‘Werk in uitvoering’ met ketenpartners Coen Hagedoorn Bouwgroep en Heijmans

Bijeenkomst ‘Werk in uitvoering’ met ketenpartners Coen Hagedoorn Bouwgroep en Heijmans