Terug naar overzicht | 01 november 2022

Oplevering 14 nieuwbouwwoningen te Lage Zwaluwe

Aan de Dominee Jamesstraat en Ganshoeksingel in Lage Zwaluwe heeft Zwaluwe Bouw in opdracht van Woonvizier 14 woningen ontwikkeld en gebouwd bestaande uit twee rijen van elk zeven woningen. Het betreft 12 levensloopbestendige woningen en twee eengezinswoningen. De woningen zijn opgeleverd en de sleutels zijn uitgereikt aan de nieuwe bewoners.

Duurzaamheid belangrijke rol

Duurzaamheid staat bij de nieuwe woningen hoog in het vaandel. De woningen zijn uitgerust met een duurzame zoutboiler, lucht-lucht warmtepomp, zonnepanelen en trippelglas. De schuttingen worden voorzien van een regenwinning en in het openbaar groen wordt een insectenhotel geplaatst, de platte daken van de bergingen zijn groen uitgevoerd met mossedum, in de gevels zijn vleermuiskasten geïntegreerd, onder de dakpannen is voorzien in nestplaatsen voor de huismus en de voortuin is afgescheiden met een beukenhaag. Zo worden de woningen een fijne plek voor bewoners én voor de aanwezige flora en fauna.

Duurzame Big Five van Drimmelen

De gemeente Drimmelen en Woonvizier geven hoge prioriteit aan duurzaamheid. De gemeente heeft 5 speerpunten benoemd de zogenaamde “duurzame Big Five van Drimmelen” die allemaal in dit plan gerealiseerd zijn. De 5 thema’s gaan over biodiversiteit, duurzame mobiliteit, klimaatadaptatie, circulariteit en energietransitie.

Meer nieuws

27 maart 2024

Bewust Veilig dag 2024

Bewust Veilig dag 2024

20 maart 2024

Nieuwbouwproject Willibrordushof in Lage Zwaluwe vanaf 29 maart in de verkoop!

Nieuwbouwproject Willibrordushof in Lage Zwaluwe vanaf 29 maart in de verkoop!

13 maart 2024

Week van de circulaire economie

Week van de circulaire economie