Terug naar overzicht | 24 augustus 2024

Ondertekening RGS aanneemovereenkomst 24 woningen Acaciastraat

Samen met Trivire hebben we deze week de RGS aanneemovereenkomst getekend voor het verbeteren en verduurzamen van 24 woningen in de Acaciastraat in Dubbeldam. Dit is een aanvullende opdracht op de eerdere van 285 woningen woningen.

Maatregelenpakket

Het maatregelenpakket voor de woningen in de Acaciastraat wijkt af van de maatregelen die we bij de andere complexen hebben uitgevoerd. Bouwkundig vergen deze 24 woningen een grotere ingreep om ze weer gereed te maken voor de toekomst. Bijkomend voordeel is dat we met deze ingreep een stap extra naar een toekomst bestendige woningvoorraad zetten. Er is hier gekozen om met name de gevels en het dak grootschalig aan te pakken. Daarmee voldoen de woningen aan de eisen om ze in de toekomst van het gas af te halen, zonder extra bouwkundige ingrepen te hoeven uitvoeren. Dit heet de ‘no-regret’ of ‘geen spijt’ aanpak.

Werkzaamheden

De huidige gevelafwerkingen, dat stucwerk en gevelbetimmering betreft, worden verwijderd. De gevels worden voorzien van een buitengevelisolatiesysteem voorzien van sierpleister op de begane grond en minerale steenstrips op de verdieping. De kozijnen worden vervangen voor kunststof kozijnen. De kozijnen in de zonbelaste gevels worden voorzien van screens om opwarming van de woningen door de zon te voorkomen. Door de betere woningisolatie koelen de woningen in de winter minder af, maar koelen ze ook in de zomer minder snel af. Door zonwering toe te passen, wordt daar rekening mee gehouden. Het dak wordt aan de buitenzijde geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakpannen. De bodem onder de begane grondvloer wordt geïsoleerd en asbesthoudende leidingen worden eerst vervangen. Tenslotte wordt er mechanische ventilatie toegepast, worden ketels waar nodig vervangen en worden er optioneel PV-panelen aangeboden.

Nestvoorzieningen gierzwaluw

In de dakvoet worden nieuwe voorzieningen opgenomen voor de gierzwaluw ‘hotspot’ waar we in dit complex rekening mee moeten houden. Dat betekent dat er extra grote en extra veel nestvoorzieningen worden verwerkt.

100% draagvlak

Dit plan is in samenspraak met de actieve klankbordgroep opgesteld en afgestemd. Dat we hier 100% draagvlak hebben behaald, was dan ook geen verrassing. Nu de overeenkomst is getekend, kunnen we de werkzaamheden gaan voorbereiden en starten we eind september met de uitvoering. De planning is erop gericht om in april 2025 gereed te zijn.

Meer nieuws

24 augustus 2024

Ondertekening RGS aanneemovereenkomst 24 woningen Acaciastraat

Ondertekening RGS aanneemovereenkomst 24 woningen Acaciastraat

09 augustus 2024

Overlijden geliefde collega en vriend Vincent Alink

Overlijden geliefde collega en vriend Vincent Alink

12 juli 2024

Gloednieuwe bedrijfsfilm en vakantiesluiting

Gloednieuwe bedrijfsfilm en vakantiesluiting