Terug naar overzicht | 22 september 2022

Nieuwbouw 31 appartementen W.H. Vliegenstraat gestart!

Nieuwbouw 31 appartementen W.H. Vliegenstraat gestart!

De nieuwbouw van 31 appartementen aan de W.H. Vliegenstraat in de wijk Crabbehof in Dordrecht is gestart! Op dinsdag 20 september gaven Saskia Hooijmaaijers, programmamanager Dordt West, en Arthur Oerlemans, directeur Woonbron Dordrecht, het startsein voor de nieuwbouw aan de W.H. Vliegenstraat in Crabbehof.  

De nieuwbouw aan de W.H. Vliegenstraat bestaat uit 31 appartementen. Deze appartementen zijn voor de sociale verhuur en worden na oplevering aangeboden via Woonkeus. Het gebouw is 4 lagen hoog en vormt samen met 2 andere nieuwbouwprojecten, die om de hoek liggen in de Frank van der Goesstraat, 1 project. De plannen voor deze 2 andere nieuwbouwprojecten zijn nog in ontwikkeling. In totaal gaat Woonbron in deze twee straten ongeveer 100 appartementen bouwen voor de sociale verhuur.

Bouwen aan de toekomst

De wijk Crabbehof heeft jarenlang een slecht imago gehad, maar met deze nieuwbouwprojecten brengt Woonbron weer een nieuwe positieve impuls in de wijk. Met de huidige woningmarktcrisis is de bouw van sociale huurwoningen erg belangrijk. Voldoende huisvesting staat ook bij de gemeente Dordrecht hoog op de prioriteitenlijst.  Peter Heijkoop, wethouder gemeente Dordrecht, was helaas verhinderd tijdens deze start bouw maar laat in een reactie weten: “Ik ben enthousiast over de start van dit woningbouwproject. Het is belangrijk dat we betaalbare woningen bouwen voor onze inwoners. Deze sociale huurwoningen leveren daar een goede bijdrage aan. Komende jaren willen we verder versnellen en zullen er nog honderden woningen volgen”.

Nieuwe bewoners kiezen naam

Ongeveer eind 2023 is de oplevering van de nieuwbouw aan de W.H. Vliegenstraat. Na de oplevering biedt Woonbron deze 31 sociale huurappartementen aan bij Woonkeus.nl. De nieuwe huurders van dit gebouw bepalen uiteindelijk samen wat de nieuwe naam van het gebouw moet zijn.

Ontwerp buitenruimte

Ook de buitenruimte zal met de bewoners samen worden bedacht. Ook de aangrenzende eigenaren worden uitgenodigd om mee te denken over de toekomstige invulling. Naast de aanpak van de directe buitenruimte van dit project gaat ook de gemeente Dordrecht aan de slag om de openbare ruimte te vernieuwen. Zo komt er een nieuw straatprofiel waarin aandacht komt voor meer groen.

Duurzaamheid

Deze nieuwbouwwoningen worden duurzaam gebouwd en sluiten we aan op het warmtenet van HVC. Zo dragen we bij aan ‘De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie’. Daarnaast voldoen de woningen aan de laatste eisen en voorschriften, worden ze goed geïsoleerd, krijgen ze HR++ beglazing, een groen dak met waterbuffering en zonnepanelen.
Het ontwerp is in handen van KAW-architecten en de bouw wordt gerealiseerd door Zwaluwe Bouw.Voor meer informatie over dit persbericht neemt u contact op met:
Marco Vriens, communicatieadviseur Woonbron, via 0622925022 of mvriens@woonbron.nl.

Voor meer informatie ww
w.woonbron.nl/vliegenstraat

Fotograaf: Erno Wientjens

Wilt u een hoge resolutie bestand ontvangen van de foto’s?

Stuurt u dan een mail naar mvriens@woonbron.nl.

Meer nieuws

09 november 2022

Informatiemarkt NATUURLIJK E-veld

Informatiemarkt NATUURLIJK E-veld

01 november 2022

Oplevering 14 nieuwbouwwoningen te Lage Zwaluwe

Oplevering 14 nieuwbouwwoningen te Lage Zwaluwe

26 oktober 2022

Kennissessie Gemeente Oosterhout

Kennissessie Gemeente Oosterhout