Terug naar overzicht | 06 november 2023

BHV, daar red je levens mee!

Elke eerste maandag van november is het de dag van de BHV en worden de circa 500.000 bedrijfshulpverleners in het zonnetje gezet. Een ongeluk, brand, iemand krijgt een hartstilstand. Je wilt er niet aan denken, maar het kan overal – en op ieder moment – gebeuren. Een aantal collega’s binnen Zwaluwe volgen ieder jaar de BHV cursus. Vandaag oefenden zij met een reële casus: een persoon is aangereden door een heftruck in het magazijn.

Eerste minuten

Wat er ook gebeurt, de eerste minuten na een calamiteit zijn cruciaal voor het slachtoffer. Natuurlijk wordt 112 gebeld en komt er zo snel mogelijk professionele hulp. Maar wat er in de eerste minuten gedaan wordt om iemand te helpen, kan een kwestie zijn van leven of dood.

Casus

Vandaag net na de middagpauze worden onze BHV collega’s gewaarschuwd. Een collega reed met een heftruck het magazijn binnen en heeft een andere collega niet gezien. Hij heeft deze aangereden en door de schrik de hefmast laten zakken. Het slachtoffer was bij kennis, had veel pijn en geen bloeding.

Actie BHV’ers

Door de jaarlijkse cursus weten de BHV’ers wat te doen. Dit wordt onderling besproken en aangevuld en daarnaast worden ook andere scenario’s besproken, zoals een bloeding, verlies van bewustzijn of een hartstilstand. Het was een leerzame, onverwachte en realistische oefening. Het onverwachte van deze oefening was wel even schakelen.

Leerzame oefening

We kijken terug op een leerzame oefening, waarvan we hopen dat dit nooit nodig zal zijn. Mocht het ooit wel nodig zijn, hebben wij het volste vertrouwen in onze BHV’ers. Trots op hun inzet!

Meer nieuws

12 juli 2024

Gloednieuwe bedrijfsfilm en vakantiesluiting

Gloednieuwe bedrijfsfilm en vakantiesluiting

07 juni 2024

Vanaf nu in de verkoop: 8 patiowoningen Rhobi Willibrordushof in Lage Zwaluwe!

Vanaf nu in de verkoop: 8 patiowoningen Rhobi Willibrordushof in Lage Zwaluwe!

04 juni 2024

Aankondiging nieuwe directie!

Aankondiging nieuwe directie!