Terug naar overzicht | 13 september 2023

Beheer vastgoed PZC Dordrecht door Zwaluwe Bouw

Zwaluwe Bouw en PZC Dordrecht zijn geen onbekenden van elkaar. De samenwerkingspartners hebben elkaar al in 2004 gevonden. Sinds 2020 is Zwaluwe Bouw verantwoordelijk voor de organisatie rondom het beheer van het vastgoed van PZC Dordrecht. Bij PZC Dordrecht is er al vanaf 1964 voor ieder een plek bij ‘wonen met zorg’. Daarnaast is PZC Dordrecht specialist op het gebied van complexe neurologische aandoeningen en regionaal groot in geriatrische revalidatiezorg. We spreken Mark Vosselman, directeur Bedrijfsondersteuning, over de samenwerking.

Mark heeft er met zijn jonge 34 jaar al een mooie carrière opzitten. Na zijn opleiding Vastgoed en Facility Management begon zijn loopbaan bij de Parnassia Groep als Facilitair Manager. Een mooie baan die hij aangeboden kreeg na zijn eindstage bij Parnassia. Na jarenlange inzet binnen deze organisatie, gevolgd door de oprichting van zijn eigen bedrijf, is Mark per 1 augustus 2019 gestart als directeur Bedrijfsondersteuning bij PZC Dordrecht. Onder Bedrijfsondersteuning vallen de teams Vastgoed & Facilitair, Gastvrijheid, Finance en Control, inkoop, bedrijfshulpverlening en ICT. Mark: “PZC is een middelgrote zorgorganisatie waarbij het vastgoed met minimale interne mankracht wordt georganiseerd. Dan moet je op zoek naar samenwerkingsvormen waarbij je de expertise buitenshuis vindt”. Hieruit is in 2020 de samenwerking met Zwaluwe Bouw ontstaan op het gebied van vastgoedbeheer.

Nieuwe woonvormen

De zorg is enorm in beweging. Aan de ene kant een sterk toenemende vraag en aan de andere kant het stimuleren vanuit de overheid om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Dezelfde kwaliteit  leveren vraagt dan om andere woonvormen. Daarom is Mark met zijn team plannen aan het maken met woningcorporaties en de gemeente Dordrecht om ook in de toekomst de bewoners van Dordrecht en omgeving dezelfde zorg te kunnen bieden. PZC Dordrecht viert in 2024 haar 60-jarig bestaan in de wijk Crabbehof. De tijd is aangebroken voor PZC om meer aansluiting te zoeken bij de omliggende wijk. Er wordt nagedacht over de herontwikkeling van de PZC terreinen. De ambitie van PZC Dordrecht is om een toegankelijke, levendige en gezonde omgeving te creëren die uitnodigt tot wonen, werken en ontmoeten. Een buurt waar mensen met en zonder zorgbehoefte op een prettige wijze kunnen leven en voorbereid zijn op de toekomst. Dat voel en merk je nu al als je door de prachtige beleeftuin loopt. Het is belangrijk dat alle bewoners voelen dat ze er toe doen.

Facilitair beheer

Maar behalve plannen maken en voorbereiden moeten ook de gebouwen van nu iedere dag bewoonbaar en veilig blijven en daarin ondersteunt Zwaluwe Bouw. Bij zowel de coördinatie als de uitvoering van onderhoudskwesties op diverse locaties in Dordrecht ontzorgt Zwaluwe Bouw. Een pakkend voorbeeld hiervan dient ons tijdens het gesprek met Mark aan. We zitten in een prachtig atrium, de Plaza, waar veel licht invalt via het glazen dak. De keerzijde hiervan is dat het op zomerse dagen erg warm wordt. Een kwestie die direct bij Jan Freeke, projectleider binnen Zwaluwe Bouw, wordt weggelegd om mee te denken over een oplossing. Maar ook het coördineren van de aanbesteding voor het aanbrengen van zonnepanelen en het uitvoeren van brandwerende voorzieningen worden bijvoorbeeld door Zwaluwe Bouw verzorgd.

Hard nodig

“We hebben tot nu toe heel veel plezier gehad van de samenwerking met Zwaluwe Bouw. Ik hoop dat we dit nog vele jaren met elkaar op deze manier kunnen voortzetten. We hebben jullie hard nodig om alle plannen die we hebben uit te denken en maken graag gebruik van de expertise van Zwaluwe Bouw”, aldus Mark. En daar helpen wij graag bij!

Meer nieuws

29 april 2024

Ramen gezeemd klooster Sint Catharinadal

Ramen gezeemd klooster Sint Catharinadal

19 april 2024

Twee verbeteringsprojecten opgeleverd aan Alwel!

Twee verbeteringsprojecten opgeleverd aan Alwel!

10 april 2024

Bijeenkomst ‘Werk in uitvoering’ met ketenpartners Coen Hagedoorn Bouwgroep en Heijmans

Bijeenkomst ‘Werk in uitvoering’ met ketenpartners Coen Hagedoorn Bouwgroep en Heijmans