Terug naar overzicht | 30 maart 2023

Appartementen Romboutsstraat feestelijk opgeleverd!

De officiële opening van de nieuwbouwappartementen op de voormalige locatie van de gymzaal in Made vond op dinsdag 28 maart plaats. Enkele van de nieuwe bewoners onthulden de naam van het gebouw: Stuivezand, verwijzend naar de naam van dit gebied. Hierna werd het glas geheven.

Verhuisbeweging

Het betreft hier 21 sociale huurwoningen. Ellen van Beijsterveldt, directeur-bestuurder van Woonvizier, vertelde tijdens de opening hoe de bouw van deze seniorenappartementen een ware verhuisbeweging op gang brengt: ‘Door passende nieuwe woonvormen voor senioren te bouwen, ontstaat een goede doorstroming op de woningmarkt. Senioren laten een woning achter, die dan beschikbaar komt voor tal van andere woningzoekenden, van doorstromende gezinnen tot en met jonge starters. Verhuizing van een senior brengt al snel een verhuisketen van vijf verhuisbewegingen op gang, tegenover gemiddeld één verhuisbeweging bij een starterswoning. Hierdoor kunnen meer huishoudens doorstromen naar een gewenste en voor hen beter passende woonruimte’.

Extreem energiezuinig

De appartementen kennen alleen maar voordelen, vooral voor de nieuwe bewoners. Nieuwbouw moet tegenwoordig voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Dat betekent niet alleen dat de woningen goed geïsoleerd zijn en geen gasaansluiting meer hebben maar ook zijn er energiezuinige installaties toegepast. Dit betekent voor de bewoners een beter wooncomfort en een beperkter energieverbruik. Mede namens de gemeente Drimmelen en Zwaluwe Bouw, die het woongebouw realiseerde in opdracht van Woonvizier, wensen wij alle bewoners een mooie tijd toe in hun prachtige, duurzame woning!

Meer nieuws

19 april 2024

Twee verbeteringsprojecten opgeleverd aan Alwel!

Twee verbeteringsprojecten opgeleverd aan Alwel!

10 april 2024

Bijeenkomst ‘Werk in uitvoering’ met ketenpartners Coen Hagedoorn Bouwgroep en Heijmans

Bijeenkomst ‘Werk in uitvoering’ met ketenpartners Coen Hagedoorn Bouwgroep en Heijmans

30 maart 2024

Fijne Paasdagen!

Fijne Paasdagen!