Terug naar overzicht | 19 juli 2023

Afronding EBM’s 57 woningen Laageinde Noord Waalwijk

Deze week ronden we een mooi project in Waalwijk af. In opdracht van Casade hebben we energiebesparende maatregelen uitgevoerd bij 57 woningen in de wijk Laageinde Noord. De huurders zijn erg tevreden. Zij beoordelen Zwaluwe Bouw met een gemiddeld rapportcijfer van 8,7. Met de verbeteringen hebben de woningen een ambitieus A++ energielabel. De luchtdichtheidsmeting geeft ook een zeer goed resultaat.

Onderdeel van groter project

De wijk Laageinde Noord is onderdeel van een groter project. Aan de Dr. Kortenhorststraat in de wijk Laageinde Zuid verbeterden wij al eerder 26 woningen. De wijken liggen naast elkaar en vormen samen een mooi opgeknapt geheel. Doel van de verbetering is een ambitieus A++ energielabel, een comfortabele woning voor de huurders en esthetisch gezien een mooiere aanblik. Dit hebben we waar kunnen maken door het toepassen van onder andere een warmte terugwin installatie, zonnepanelen, het isoleren van de vloer, spouw en het dak en nieuwe kozijnen met triple beglazing.

Huurderstevredenheid

Bij zulke intensieve werkzaamheden is overlast voor de huurders niet te voorkomen. Om de huurders zoveel mogelijk te ontlasten tijdens de werkzaamheden wordt een bewonerscoach ingezet die de huurders ondersteunt. Uit het huurderstevredenheidsonderzoek blijkt dat dit goed werkt. De huurders beoordelen Zwaluwe Bouw gemiddeld met een 8,7. Een hele prestatie!

Luchtdichtheidsmeting

Na de werkzaamheden is bij de woningen een Qv10 meting uitgevoerd. Daarmee meet je de kwaliteit van de thermische schil en de luchtdichtheid van het gebouw. De uitkomst van de Qv10 meting is 0,33 dm3/s per m2. Hoe lager de waarde, hoe beter de luchtdichtheid van een gebouw. Dit beperkt het verlies van energie in de woning en is beter voor de geluidsisolatie, waterdichtheid en brandveiligheid van een object. Tegen het opwarmen van de woningen zijn er zonwerende screens geplaatst op de zonbelaste gevels.

We kijken terug op een zeer geslaagd project en zijn trots op alle betrokken partijen en collega’s. Benieuwd hoe de woningen verbeterd zijn?

Bekijk de video hier.

 

Meer nieuws

19 april 2024

Twee verbeteringsprojecten opgeleverd aan Alwel!

Twee verbeteringsprojecten opgeleverd aan Alwel!

10 april 2024

Bijeenkomst ‘Werk in uitvoering’ met ketenpartners Coen Hagedoorn Bouwgroep en Heijmans

Bijeenkomst ‘Werk in uitvoering’ met ketenpartners Coen Hagedoorn Bouwgroep en Heijmans

30 maart 2024

Fijne Paasdagen!

Fijne Paasdagen!