Historie

De economische crisis in de jaren tachtig weerhoudt Cor de Heijde er niet van om in 1981 zijn eigen bedrijf Zwaluwe Bouw op te richten. De naam is ontleend aan de plek waar alles begon: Lage Zwaluwe. Met wilskracht, hard werken en slimme acquisitie weet Cor het eerste jaar met positief resultaat af te sluiten. De basis is gelegd en de toekomst voor Zwaluwe ligt open.

Onderhoud als uitgangspunt

Zwaluwe richt zich in het begin op de onderhoudssector en slaagt er het eerste jaar al in om duurzame onderhoudscontracten binnen te halen. Steeds meer woningstichtingen weten hun weg te vinden naar Zwaluwe voor gespecialiseerde projecten in onderhoud. De werkzaamheden worden veelzijdiger en Zwaluwe wordt ook vaker ingeschakeld voor renovatie- en restauratieprojecten.

Professionalisering door de jaren heen

Door de jaren heen blijft Zwaluwe groeien en professionaliseren. De projecten in onderhoud, renovatie en restauratie worden steeds groter en in 1986 wordt het eerste nieuwbouwproject aangenomen. Tien jaar later, in 1996, is Zwaluwe dusdanig succesvol in de nieuwbouw dat er besloten wordt om de activiteiten op te splitsen. Er ontstaan twee aparte divisies: Nieuwbouw en Onderhoud & Renovatie.

Zwaluwe anno nu

Van klein onderhoudsbedrijf met acht medewerkers en een jaaromzet van 1 miljoen euro zijn we uitgegroeid tot een bouwconcern met 120 medewerkers en een jaaromzet van meer dan 55 miljoen euro. We kijken daarom met opgeheven hoofd naar de toekomst.

Bedrijfsfilm ter ere van 40 jarig bestaan