Terug naar overzicht | 14 juli 2023

Zwaluwe Bouw behaalt opnieuw het VGO-keur!

Afgelopen week heeft Zwaluwe Bouw de uitgebreide audit van het VGO-keur weer met een zeer succesvol resultaat doorlopen. Het VGO-keurmerk toont aan dat we onderhoud uitvoeren tegen economisch verantwoorde kosten, op basis van prestatie-eisen en volgens het gewenste kwaliteitsniveau. Dit is objectief getoetst door KIWA op basis van meetbare criteria.

Met het opnieuw behalen van het VGO-keur prolongeren wij ons certificaat voor alle vier de disciplines: dak, gevel, installaties en interieur. Met zelfs enkele zeldzame maximale scores op het onderdeel organisatie, wordt bevestigd dat we onszelf terecht strategisch vatgoed partner mogen noemen. Auditor Mirjam ten Hoven: ‘ik moet Zwaluwe Bouw absoluut complimenteren over de organisatie binnen het bedrijf, de perfecte voorbereiding voor de audit en het aanwezige team’.

Resultaat Gericht Samenwerken (RGS)

Resultaat Gericht Samenwerken is een manier van samenwerking op het gebied van vastgoedonderhoud en renovatie die getoetst wordt middels het VGO-keurmerk. Het verschil met traditioneel aanbesteden is dat opdrachtgevers bij Resultaat Gericht Samenwerken streven naar continuïteit in de werkrelatie en naar het zo veel mogelijk verkleinen van risico’s. De opdrachtnemer stelt op basis van het door de opdrachtgever gewenste kwaliteitsniveau (de prestatie-eisen) scenario’s op. Bepaalde taken en verantwoordelijkheden worden daarmee verlegd van de opdrachtgever naar de aannemer. Het VGO-keurmerk garandeert dat Zwaluwe Bouw het Resultaatgericht Samenwerken in alle facetten beheerst.

Blijven ontwikkelen

Het VGO-keurmerk is altijd in ontwikkeling. De competentie scan kent daarom naast gewone competenties, ook ontwikkelcompetenties. We gaan ons nog meer specialiseren in het werken volgens de RGS VGO methodiek. Daarnaast zullen wij ons in de komende jaren meer focussen op prestaties, met meer voorspelbaarheid als doel.

Meer nieuws

29 april 2024

Ramen gezeemd klooster Sint Catharinadal

Ramen gezeemd klooster Sint Catharinadal

19 april 2024

Twee verbeteringsprojecten opgeleverd aan Alwel!

Twee verbeteringsprojecten opgeleverd aan Alwel!

10 april 2024

Bijeenkomst ‘Werk in uitvoering’ met ketenpartners Coen Hagedoorn Bouwgroep en Heijmans

Bijeenkomst ‘Werk in uitvoering’ met ketenpartners Coen Hagedoorn Bouwgroep en Heijmans