Zwaluwenergiek

Duurzaam ondernemen is essentieel bij Zwaluwe. We hebben al meer dan 10.000 woningen verduurzaamd. Woningen waar komende generaties comfortabel kunnen wonen. Als bouwbedrijf hebben we veel manieren om op structurele wijze bij te dragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Zwaluwenergiek neemt daarom de verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk bij te dragen aan een beter milieu. Ons motto? ‘Energiek denken, energiek doen’.

Meer weten?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Eric van Ginneken

Eric van Ginneken

Hoofd bedrijfsbureau

Comfortabel en rendabel

Energierenovatie biedt zowel bewoners als woningcorporaties veel voordelen. Voor bewoners betekent het verduurzamen van hun woning namelijk meer wooncomfort. Denk hierbij aan een tochtvrije ruimte met een optimale ventilatie- en warmteregulering, met een verlaging van de energiekosten tot gevolg. Voor woningcorporaties geldt dat duurzame woningen eenvoudiger te verhuren zijn en dat een huurprijsverhoging gerechtvaardigd is. Energierenovatie is dus enerzijds comfortabel voor bewoners en, anderzijds, rendabel voor woningcorporaties.

Energierenovaties

We zetten onze ervaring in om onze expertise in energierenovatie te blijven ontwikkelen en efficiënt toe te passen. Samen met corporaties en andere ketenpartners zijn wij in staat om grote stappen te zetten op het gebied van energiebesparing. Zo werken we aan woningen en maatschappelijke voorzieningen met een lange levensduur. Door de energetische schil en installatie aan te pakken tillen we de energieprestatie van woningen naar een hogere klasse van het energielabel.

Bewoner staat centraal

Voordat we beginnen aan een renovatieproject nemen we eerst de tijd om de behoefte van de bewoner in kaart te brengen. Vervolgens zoeken we naar de ideale mix tussen beproefde werkwijzen en innovatieve oplossingen. Bij duurzame renovatieprojecten staat de bewoner centraal. Het gaat erom dat de bewoner zich thuis voelt.

Energieadvies aan de hand van quick scan

Om energie te kunnen besparen is het belangrijk om te weten wat de huidige energieprestatie is van een woning. Daarvoor hebben wij een speciale rekenmodule ontwikkeld. Met behulp van een quick scan kunnen we gedetailleerd advies geven over de meest efficiënte maatregelen om energie te besparen. Hierbij zoeken we altijd naar de optimale balans tussen investering en de daardoor gegenereerde energiebesparing. Ook voor particuliere huurders staan we klaar met uitgebreid energieadvies. Zij kunnen daarvoor terecht bij onze servicedesk.

Actueel

Nieuws
Verduurzaming 285 woningen Dubbeldam in volle gang

Verduurzaming 285 woningen Dubbeldam in volle gang

29 februari 2024

Nieuws
250e verbeterde woning voor Woonvizier!

250e verbeterde woning voor Woonvizier!

05 december 2023

Project
EBM's Lage Zwaluwe, Terheijden en Moerdijk

EBM's Lage Zwaluwe, Terheijden en Moerdijk

Gefaseerde uitvoering energiebesparende maatregelen 249 woningen

Project
Groot Onderhoud Sint Lucasplein Roosendaal

Groot Onderhoud Sint Lucasplein Roosendaal

Groot onderhoud aan 54 appartementen