Al snel wordt duidelijk dat timmeren de passie is van Kevin. Van kinds af aan vindt hij het leuk om met zijn handen te werken en om dingen te maken. Niet gek dus dat Kevin na de middelbare school koos voor de opleiding tot timmerman. Na het behalen van zijn MBO 2 opleiding timmeren is Kevin in 2013 bij Zwaluwe Bouw in dienst gekomen als leerling timmerman. Via de Bouwschool Breda volgde hij de MBO 3 opleiding timmeren waarbij hij vijf dagen per week werkte op onze projecten en in de avonduren naar school ging. Na het behalen van zijn opleiding was Kevin als nieuwbouw timmerman actief bij onder andere de bouw van een zorgwoning in Zevenbergen en de realisatie van de nieuwe fysiotherapie praktijk Donckers in Made.

Een abrupt einde

Helaas kwam aan het uitvoeren van zijn passie abrupt een einde. Nog geen half jaar nadat hij officieel in dienst is gekomen als timmerman, ontstaan er problemen met zijn pols. Na een ziekenhuisbezoek wordt snel duidelijk dat de belasting die timmeren met zich meebrengt, voorgoed verleden tijd is. Kevin vertelt: “van thuis zitten word je ook niet beter, dus zodra ik weer mocht auto rijden zat ik op kantoor om de werkvoorbereiders te ondersteunen met de begeleiding van projecten en het maken van calculaties”. Het zwangerschapsverlof van één van onze collega’s leidt er uiteindelijk toe dat Kevin de afdeling Dagelijks Onderhoud is gaan ondersteunen met het inplannen van opdrachtbonnen.

Tweeling

In dezelfde periode leert Kevin zijn Rotterdamse vriendin Simone kennen. Vanuit het ouderlijk huis in het Brabantse Dussen, trekt Kevin in bij zijn vriendin in een appartement in Rotterdam Kralingen. Simone raakt snel hierna zwanger. En toen bleek dat zij zwanger was van niet één, maar van twéé baby’s, werd het appartement direct te koop gezet en werd een eengezinswoning aangekocht in Rotterdam Ommoord. Nog geen twee weken voor de bevalling kregen zij de sleutel, en op 24 augustus 2018 werden in een vrij hectische periode Mason en Jennifer geboren.

Rustiger vaarwater

Uiteindelijk komt Kevin in rustiger vaarwater en beseft hij dat na vier jaar werken op de planning de uitdaging er een beetje vanaf is. Omdat Kevin graag bij Zwaluwe Bouw wil blijven, en wij hem graag hier houden, zoeken we samen met hem naar een functie waarin hij weer uit

daging kan vinden. Een vervroegd pensioen van een collega biedt voor Kevin de kans om hem op te volgen als voorman voor Woninstichting Lek en Waard Wonen. Het woningbezit van deze woningstichting bestaat uit ongeveer 2.600 woningen in het gebied Kinderdijk, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland, Groot-Ammers, Nieuwpoort en Langerak. Zwaluwe Bouw is verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud, mutaties en renovaties van deze woningen.

Dagplanning

De dag van Kevin begint tussen 06.30 uur en 07.30 uur in de werkplaats in Bleskensgraaf. Het steunpunt fungeert zowel als opslagruimte voor de vakmannen, als kantoor voor Kevin. Nadat de planning voor de dag is doorgenomen met de vakmannen, die allemaal digitaal werken, helpt Kevin vaak met het pakken en inladen van wat spullen, waarna de mannen op pad gaan en Kevin achter zijn computer kruipt. Tot een uur of 10.00 doet hij administratief werk, waarna ook hij op pad gaat. Dan vult hij zijn dag met het bezoeken van lopende werken, controles van mutatiewoningen of het opnemen van werkzaamheden. Vaak wordt de dag afgesloten op kantoor, door het doen van bestellingen, het bijwerken van zijn mailbox en het maken van offertes.

Veel afwisseling

Als voorman ben je met name verantwoordelijk voor de complexere vraagstukken zoals mutaties, projectmatig onderhoud en badkamer, keuken en toiletrenovaties. Het scheelt dat Kevin zowel de vakmannen, de onderaannemers als de opdrachtgever al goed kent vanuit zijn werk als planner. Hierdoor is de functie nieuw, maar wel in een bekende omgeving. De rol bevalt goed, vooral door de afwisseling.“Ondanks dat we de eerste weken onze draai moesten vinden, heb ik het heel erg naar mijn zin en gaan de werkzaamheden elke dage en stukje beter”, aldus Kevin. “Je moet het toch leren door het gewoon te gaan doen”. En zo is dat!